Snö, snö och mera snö.

Arne styr snöslungan.
Arne är glad att snöslungan startade.

Var är Tilda.
Tilda är lite fundersam , -Vart skall jag ta vägen, lika bra att vara inne och titta ut i fönstret, det låter så otäkt av den där som sprutar snö.

Bra med snöslunga.
Solen finns där någonstans.

Tilda mådde dåligt.

Kom hem efter ett par timmar och upptäckte att Tilda hade kräkts på golvet utanför toaletten, samt på köksmattan. Det var bara "blött" så det var inget fast som t ex en hårboll som katter måste få upp med jämna mellanrum.
Det här var en tisdag, hon började hulka ett par gånger till samma dag, det blev att fort bära henne till toagolvet. Det fortsatte onsdag likadant. På torsdag sa vi när hon inte åt eller drack vatten, att är hon inte bra på fredag så får vi ringa vetrinären.
Nu har vi varit med om att hon slutat äta och dricka efter att ha ätit förmycket fågel. Fick då lära mej av vetrinären att ge henne vatten med honung i eller dextropur. Har en flaska med pip som ej kastats efter hårfärjning, den passar perfekt att tvångsge vatten med energi i.
Tog fram lite gröna ärter eftersom Tilda gillar dem, det råder ju brist på gräs vintertid.
Så hårbollen kom upp och hon började att äta och dricka igen.
Tilda dålig.

Vinnare i utlottningen av bilderna.

Första pris: Anders Lif, Sandöverken

Andra pris: Livia Bergström, Skog

Tredje pris: Carina Byström, Ramvik
De tre vinnarna.

Vad roligt att det blev en dam, en herre och ett barn .
2 åriga Livia charmade oss alla. Hon blev visst glad åt sin vinst för hon pussade kattbilden som hon vunnit.
Livia med sin bild på katten.

Den som önskar se mer om utställningen och resultatet från omröstningen kan gå in på
Kramfors fotoklubbs hemsida. Jag har en länk till den här på bloggen.


Fototävling.

Jag har varit med i min första fototävling. Utställningen var på Kramfors bibliotek.
Utställningen varade i stort sett hela december månad. Folk har fått rösta och min bild röstades fram som 3:a. HJÄTTEKUL. En kvinna från Ramvik Carina Byström har sedan dragits fram som vinnare av bilden och hon har svarat på fråga om hon vill ha bilden och det ville hon.
I morgon lördag 16 jan kl.11.00 är det prisutelning på biblioteket. Kanske jag far dit, beroende på temperaturen, i så fall kommer säkert bilder från detta tillfälle.
Fotot tagits från Loön.
Bilden som kom trea är tagen från Loön, Nyland Kramfors kommun.

Rådjursbesök vid fågelbordet.

Hade tur att kameran låg på en av köksstolarna, det hade nämligen suttit en sparvuggla i toppen på granen som har julljus, den hade sett att det låg en död fågel vid fågelbordet. Kanske den hade fusit ihjäl. Jag hann inte hämta kameran innan den försvann. Tydligen hade den återkommit och då hämtat den döda fågeln.
Kameran blev kvar i köket och därför fick jag några bilder på rådjuren som kom och åt fågelfrön.
Rådjur kommer på besök.

Rådjur äter fågelfrö.

De är så vackra, men även goda. Jag har för flera år sedan skjutit ett rådjur. Hade med mej matrester till jobbet som jag värmde i micron. Det var bara jag inne på lunchen, men det satt en resande i korta eller kanske långa varor(eller en traktor) och väntade på en kolega som var hemma på lunch. Han kom utfarande som ett jehu och frågade vad jag åt. Det var den underbara doften från resterna av rådjurssadel. Han var nog inte van vid viltdoft.
De frusna äpplena är svåra.
Har hängt upp äpplen och lagt några på en typ låda. Men de är nog frusna så kallt som det är och har varit.
(De här bilderna har jag också laggt in på vår tidning som har en sida "Nära", de finns i den ditala delen).

Kall vinter.


-23grader, vad jag blev besviken. Trodde att det idag söndagmorgon skulle vara ett betydligt vänligare gradantal. Det "ryade" på himlen häromdagen och det trodde jag betyder att mildare väder väntade. Ja det är klart -23 är midare än -33 som det varit.
Syd Afrika 2006

Har ägnat juldagarna att sortera de digitala korten från Syd Afrika 2006. Jag hade med mej två kameror, den ena analog systemkamera med teleobjektiv och en digitalkamera.
Det innebär att de digitala bilderna innehåller datum och klockslag, Medan de analoga som jag begärde Få på DVD har alla rullar samma dag och klockslag.

Här kommer en bild på en gam, jag blev betagen av dem efter att sett massor i ett träd i Krygerparken och de har en död giraff på marken. Den här är en gam från det Djursjukhus vi besökte.
Gam på djursjukhuset

Resan gick även till Swaziland. Där bodde vi i tradionella "Bikupor", men det fanns både dusch och toalett. Sällskap hade vi av en struts som spankulerade omkring liksom vårtsvin.
Beehives i Swaziland

Vi gjorde ett besök i en by som tog hand om föräldralösa barn, antagligen p gr av aids.
Barn i Swaziland

I Krygerparken kom vi djuren nära. Vi såg bland annat 4 av de 5 Stora, Lejon, elefant, noshörning och buffel, tyvärr ingen leopard män de är visst svåra att få se.
Många andra djur gjorde också ett starkt minne.
De är stora elefanterna

Efter Krygerparken och Swaziland for vi tillbaka till Johannesburg och flög till Port Elisabeth.
Reste utefter kusten till Kapstaden.
Här ett foto jag tog från "Gondolen" man åker upp och ned till Table Mountain i Kapstaden. Jag var ganska rädd när vi for upp, klippan var enorm tyckte jag där vi skulle landa och kliva av.
Kapstaden

Det är många minnen som ploppar upp när man tittar på korten.
Jag hade längtat att få se åsnepingvinerna, hade läst om dem.
The African Penguin(Åsnepingvin)

Cape Point och Goda Hoppsudden, var också en dröm.
Cape of Good Hope
Skulle vilja återkomma.

RSS 2.0