Kossa muuuuuu

Känner mej som en "kossa", det har kostat mej några hundra. Har varit och petat på internet och efter det har det kommit SMS på min mobil från en spelsida. Jag har Teliarefil och sätter in en slant vid behov, eftersom jag inte ringer ofta räcker det ganska länge. Jag har drabbats flera ggr av att det finns bara 0.06 kr och inte går att ringa när jag behöver. Satte in 150:-, efter stund pep det och ett SMS från spelsidan jag besökt kom med ett ett förslag som jag skulle besvara, slog av som jag gjort varje gång tidigare. Fick en ingivelse att kolla saldot, det hade dragits 50:- trots att jag inte besvarat SMS;et, så undra på att jag fått fylla på refilen. Har kontaktat Telia och fick reda på att jag skulle skriva ordet STOPP och sända till  72572. Det verkar fungera.

Kossor på drift
De här kossorna är inte dumma, de har frihetslängtan och är på rymmen, för de hör i alla fall inte hemma vid detta sommarstuge torp.

Muuuu
Är hon inte söt? Det tycker jag . Vet ej om hon farit till andra himmelska betesmarker ännu. Det sas att så skulle ske.
Ibland undrar jag vart uttryck som -Det är ingen ko på isen, kommer ifrån. Betyder det att det är ingen fara?
Jag brukar säga, -Jag vill ha en ko, när jag fotar en utsikt och vill ha en person i förgrunden. Men ofta undrar de vad jag menar som jag säjer det till.

Höstens intåg.

Ja så då är det höst med dimma på morgonen, när den lättat så finns ofta solen där.
Jag undrar vad Tilda tycker om att det blir lite kallare och fuktigare, hon kommer ofta in efter att ha varit ut när Arne hämtat tidningen, lägger sej vid mina fötter och tycker nog att hon har ett bra hem.
Gillar att äta gräs, bra för magen??
Tilda äter gräs.

Har även skaffat nya batterier till "kattringklockan", som jag beskrivit tidigare. Börjar vänja henne vid att hoppa upp på stolen på farstubron, där ett grovt tyg ligger över den konstruktion som ringer när hon tar lite "godis". Den ringande delen ligger inne i hallen.
Ringklocka o godis. Ringdelen.

Kan inte låta bli och fota den otroligt vackra och stora ros vi har i rabatten, just nu är den hjättestor.
Hjätterosen.
Den är enorm, rosen.

Sötisar.

Här kommer lite bilder på sötisar, en del större och en del mindre.
De är ordnade så att syskon är grupperade.
Detta är en katt som heter Tilda.
Detta är en katt som heter Tilda.


Syskon

Fler bilder från Kreta.

Soluppgång sedd från lägenheten.
Soluppgång sedd från balkongen på hotell Ma-Tzi.

Barbro o Bertil Grannar till vänster. Stranden.
Grannarna Barbro o Bertil, de nya som kom och bodde till vänster om oss har jag glömt vad de heter. Vi hade röd flagga några dar, men andra dar badade vi endast i havet.

Ena hotelldelen. Restaurang Tassos, vår lokala favorit. 
Det var två huskroppar som var hotell Ma-Tzi, här den del vi bodde i. Favoritrestaurangen Tassos i Gerani serverade goda lammkotletter.
Klostret på sydkusten.
Tog en dagsutflyckt "Kreta på tvären". Vid sydkusten besökte vi ett kloster som är mycket sevärt på grund av all ikoner, här en gammal vacker vägg  i klostret.
Platania på Kreta
Var ett par gånger till Platanias och åt på restaurangen du ser uppe till vänster. Rekomenderar köttgryta "Stefada", (med reservation för stavning).

Poolen på hotell Ma-Tzi
Poolområdet var skönt när man legat på stranden och fått nog av sol, här kunde man vila under ett parasoll.

Avslutar med solnedgång.

Solnedgång ses från ballkongen.

Älgjakt pågår.

Tar paus från Kreta eftersom älgjakten började i måndags den 7 sept.
Hann bara ut på passet en kort stund så small det, Micke sköt en kalv. Vår tilldelning i år är en vuxen och två kalvar. Vi är ju ett litet jaktlag och det finns inte så mycket älg.
7 sept sköt Micke en kalv.

På eftermiddagen satt jag i ett nytt jakttorn. Döm om min förvåning så kommer en bil och ut kliver två kä...damer och börjar ropa till mej -Finns det några bär här?
Jag visar geväret och ropar tillbaka att vi satt upp en skylt att älgjakt pågår.
Bärplockare.
Jag tog ett foto  när de for därifrån och kunnde soma in och se bilnummret, så jag vet vilka det var men det tar jag inte här.
Ville man förstöra älgjakten, eller är det bara oförstånd? Det har hänt flera gånger att folk kommer ridande på häst (utan iögonfallande klädsel), trots varningsskylt.
Älgjakt pågår.

Hemma efter 8 dar på Kreta.

8 soliga varma dar på ön Kreta som vi inte varit på tidigare. Var väldigt nyfiken eftersom många far flera gånger och har förälskat sej i den grekiska ön.
Tänker visa några bilder, men börjar inte med "turistbilder", utan saker som vi ser och undrat över.
Börjar med en bild på mej och väldigt höga "bambusnår", som visar sej inte vara bambu utan vass när jag frågar på en utflyckt den  23 åriga superduktiga reseguiden. Vassen växer normalt vilt men ibland planterar man den för att skydda odlingar från salt från havet.
Jag tittar på vass som vi först trodde var bambu.

Vi såg en hel del bananplantor, den som stod vid vår uppgång till lägenheten hade frukter på gång.
Bananplanta med frukt.
Bananerna kanske är en turistbild?

Konstig sak på stranden.
Men vi funderade i 7 dar på vad det var för konsdig sak som stod på stranden. Fattade inte det som stod på skylten annat än man inte fick röra "saken". Den står mitt i den övre bilden.
Närbild på
Men jag surrade med de i grannlägenheten som visste och talade om att det är sköldpaddsägg i sanden under "saken".
En dag kom tre personer, de bar på en låda med ½m långa pinnar, sen fick vi se att de förberett kläckning och ordnat med en "gång" för sköldpaddsungarna att snabbt komma ner till havet.
Det stod datum på en sten, antagligen när äggen blivit hitflyttade till en lungnare strand, som man gör eftersom stränder med mycket turister stör sköldpaddorna vid deras äggläggning.
Sköldpaddsgång ner till havet.
Sköldpaddsägg i sanden.

RSS 2.0