Min gråstarr operation.

Ögats anatomi
Ögats anatomi.

Grå starr innebär att ögats lins grumlas. Vid grå starr försämras synförmågan gradvis alltefter som linsen blir mer ogenomskinlig. Detta beror på linsens naturliga åldrande.                     
                   

Inför operationen får du pupillvidgande ögondroppar. Operationen sker i lokalbedövning. Man tar ut den grumlade linsen med hjälp av ultraljud och ersätter den med en konstgjord lins.

(Tagit den här informationen från Internet, tagit bort det som inte stämde med min operation, det om ultraljud har jag inte frågat om men det kan stämma eftersom jag hörde en maskin och ibland en dataröst.)

Det hela tog ca 15 min, fick åka hem på en gång men inte köra bil. Återbesök efter två dar.
Droppar i ögat i ca tre veckor.
Mitt öga.
Det är bara att njuta av ett ogrumlat seende.

Tilda är också glad för hon har börjat jaga sork som hon hör under snön.
Tilda hör möss.


1 års blogg jubileum.

17 mars var det ett år sedan jag bestämde mej för att starta en blogg. Firar det med att baka bullar på en liter mjölk. Eftersom det snart är påsk har jag rivit mandelmassa som jag har i bullar och buttekakorna, däremot i två längder socker och kanel på klasiskt vis.
Bullar

På första blogginlägget för ett år sedan hade jag en bild på sparkarna i snön samt en bild på Tilda klättrande i hängkaraganen, nu visar jag Tilda sittande på sparken.
Tilda på spark.
 


Fotomuseet i Sundsvall.

Fotoklubben gjorde lördagen den 13 mars ett besök på fotomuseet i Sundsvall. Tyvärr var det inte så många som kunde åka, synd för dem. Kjell ordförande hade begärt guidning och tack vare det fick vi se kamerasamlingen. 2000 kameror hade Sundsvalls kommun köpt för miljonbelopp?? av en privat samlare i Göteborg, men samlingen var nu uppe i 5000 kameror.
Vi fick en fantastisk guidning av en mycket kunnig kille som heter Nils-Bertil Eriksson men verkar också kallas för Nisse Berra "Teaterräv", enligt hans personliga visitkort. På foton syns han med en ljusblå tröja.
Tyvärr hade utställningen "Tio fotografer" fått åka tidigare till Moskva, gör ett besök på hemsidan, www.fotomuseet.se, som har information om orsaken, det finns även massor att läsa om olika kameror mm.
Men det fanns en utställning "Blue Shots"om blues av Erik Lindahl, samt elevutställningar, en utställning kallades "Välfärd".
Foto museet Sundsvall.

Nils--Bertil Eriksson även kallas Nisse Berra
Vår guide Nils-Bertil Eriksson (Nisse Berra).

Kamerasamlingen studeras.
Klubbmedlem studerar en del av kamrorna.

Beundrar spionkamera samlingen.
Spionkamrorna tyckte alla var intressanta.

Fotoklubbsmedlemmar.
På order "stå still" lyder alltid vana amatörfotografer. Här vid en rundvandring bland utställningarna.

Fredags middag.

Vi blev bjudna på middag hos min ena dotters svärföräldrar. Jättegod mat, har bett om receptet på den goda laxsoppan. Den var otroligt mättande, innehöll en massa godsaker samt även vin tyckte jag mej höra.
Efterrätten var himmelsk, blev tvungen att föreviga den med kameran, syrliga jordgubbar,
chokladmousse och grädde. Mums.
Efterrätten.

Tillverkad under stor koncentration.
Efterrätts tillverkning.

Barnbarnet Ella visar farfar hur man kan sticka på ett nytt sätt.
Ella med farfar.

Anton fyller snart 12 år. Han älskar princesstårta, om han får ta bort marsipanen kan han nästan äta upp en hel tårta själv. Fast bäst tycker han om att läsa.
Anton 12 år.

4 Mars - vår??

Kylan verkar ha släppt, dags att börja ta promenader. Solen börjar värma lite.
Tog en promenad en dag, trots blåst och att det var jobbigt att gå där det inte snöröjs, möjligtvis har en skoter gjort ett spår.
Hästar finns lite varstans. De är ganska nyfikna, här ett föl som försöker säja något.
Ett nyfiket föl.

5 st älgar kom en dag i samlad trupp, men jag hade inte kameran i närheten. Jag skulle svara i telefon när jag såg dem, så i stället för att svara med namn skrek jag - 5 älgar kommer. Som tur var, var det en arbetskamrat till Arne.
I stället kom en dag 4 st råddjur, nu hade jag kameran inte så långt borta.
Det är svårt för dem med snön. Arne kör upp skoterspår som de kan gå i.  
4 st råddjur, som har det besvärligt i snön.

Vart skall vi gå.
De är på sin vakt, jag står gömd i tofflor och morgonrock, men de hör bra och funderar vad som knakar i snön.

RSS 2.0