Rotmos och fläsklägg.

Blev häromdagen sugen på rotmos och fläsklägg.
Svensk husmanskost.

Lätt att ordna, hade en lägg i frysen, tog fram den så att den fick tina över natten.
Kolrot innhandlades.

Det är ju lite stök att plocka rent köttet efter långkoket, men istället kan man ju göra annat under koktiden.
Potatis och kålrot kokades mjuka för att kunna pressas.
Smaka av och krydda, salt och vitpeppar samt smööööör.
Rotmos o fläsklägg

I går fredag blev jag sugen på att göra ett par pajer.
En med lock är köttfärspaj, keso är gott i pajen och naturligtvis lök samt vitlök.
Vitlök kan bytas ut mot ett par teskedar Dijon senap.
Den andra pajen blev en ost och skinkpaj med körsbärstomater,
en "man tager vad man haver paj".
2 pajer

Här kommer en bild på en tokig hackspett som sitter i toppen på före detta adventsgranen.
Lustig hackspett

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0