Alla helgons helg.
Fy vilket väder, är det inte dimma så småregnar det.
Det kan inte vara kul och vara helgon med sådant höstväder.
Var och tände ljus på mormors grav. Lite lång stång på ljuslycktan men det är bra
vid mycket snö.
Vi kollade Arnes föräldrars grav, där har vi en lyckta som tänder när det blir mörkt.
Tyvärr var det för ljust när vi var där.
Hoppas lycktan brinner på mina föräldrars grav i Sollefteå.
Fick ett recept av Margareta, Arnes brors sambo. Jag tyckte om hennes bullar
Och bad om receptet. Provade att baka de som hon kallade "Snabba winerbröd".
Tyvärr glömde jag de 3 msk socker som skulle vara i, det gjorde ingenting för
det är florsocker i fyllningen.
Det kan inte vara kul och vara helgon med sådant höstväder.
Var och tände ljus på mormors grav. Lite lång stång på ljuslycktan men det är bra
vid mycket snö.
Vi kollade Arnes föräldrars grav, där har vi en lyckta som tänder när det blir mörkt.
Tyvärr var det för ljust när vi var där.
Hoppas lycktan brinner på mina föräldrars grav i Sollefteå.
Fick ett recept av Margareta, Arnes brors sambo. Jag tyckte om hennes bullar
Och bad om receptet. Provade att baka de som hon kallade "Snabba winerbröd".
Tyvärr glömde jag de 3 msk socker som skulle vara i, det gjorde ingenting för
det är florsocker i fyllningen.
Snabba wienerbröd. (fått av Margareta).
Ca 20 st
125 g marg.
Ca 425 g vetemjöl. (6½- 7 dl)
3 msk socker
50g jäst
1 dl kaffegrädde
2 ägg
Ägg till pensling
Ugn; 250 gr
Fyllning.
100 g smör
1½ dl florsocker
Ca 1 msk kardemumma
- Arbeta in marg. I mjölet, tillsätt socker.
- Smula ner jästen i en bunke, rör ut den med grädde (kall) och tillsätt äggen.
- Häll detta i mjölblandningen.
Arbeta lätt ihop degen och låt den vila under bakduk 5-8 min
Kavla ut 48 cm x 35 cm, fyllning på och vik i tre delar, skär remsor, snurra till bullar.
Kommentarer
Trackback