Röda vinbär.

Gott på glass.
Brukar koka saft på röda vinbär och rabarber.
Så här på hösten kanske man inte behöver så mycket saft att dricka, så för att spara har jag fusit in rabarber och röda vinbären till våren.

Behövs inget recept, i med allt i en stor kastrull, koka och sila.
Tillbaka i kastrullen med saften och tag socker efter önskemål.
Frys in i ½ l plastflaskor, men fyll inte ända upp så att de spriker. Då finns mindre risk att all saft möglar och blir förstört.
 
Svarta vinbär kokar jag gärna på hösten och gör saft.
Bra vitaminer samt gott att göra kräm på saften.
Tyvärr fick jag så lite svarta vinbär i år.
Röda vinbär.

Röda vinbär 2.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0