Rullrån till jul.
Ett baktips är att använda engångsvantar från apoteket, men bränner sej inte och det går lättare att rulla rånen på pinnen. De använder jag även om jag håller på med mördeg, klappa in mjöl och det går som en dans vid kakbak.
Här kommer min mammas recept.
RULLRÅN.
1 thekopp socker
1 thekopp vatten
2 thekoppar vetemjöl (+3/4 msk vaniljsocker)
1 thekopp grädde
Visspas ihop (vila 2-3 tim. Det tror jag var förr, inte med det mjöl vi har idag).
Smält 1 dl (50g) smör som hälles i smeten.
Här ett recept jag fått av en kvinna vid namn Ann-Mari som bor i samma by, hon är änka efter Sune och receptet är efter Sunes farmor. (Min första älg sköt jag efter Sunes hund).
2 dl smält smör
2 dl vatten
3 dl vetemjöl
2 dl socker
2 tsk vaniljsocker
LYCKA TILL OCH TREVLIG LUCIA.
åh, dom är ju så goda!
jag har också bakat rullrån mitt recept har jag fått av mamma, nästan samma som Ann-Maries
hej mormor jag håller med matilda dom e jätte goda ps. Kan du skika din önske lista till mig.
Mmmmmmm. Håller tummarna att man får smaka den 22 dec ;o)
Tack, det receptet skriver jag ut genast! men jag har inget järn...men det finns kanske i affären...eller om nån vill sälja sitt??
God Jul till er alla kusiner...Ingrid
Åh, de är så fina och jag minns att de som din mamma och min moromor gjorde var suveränt goda! Dina är säkert också supergoda! Hoppas julen blir skön! Kram Ann
Ingrid-kolla på loppis.
Ja, har redan kollat loppisarna i närheten men ingen tur ännu. Moster Sylvia hade ett järn men det var inte för rullrån, det ger barndomsminnen dessa rån...Ingrid